U vrijeme društvene izoliranosti NutriCENTAR tim u suradnji sa Anitom Markić ,content creatorom (na instagramu poznatijom kao @slagalicaokusa ),radio je virtualnu radionicu. Projekt “My FIVE to SURVIVE” podrazumjevao je 5 nutricionističkih recepata, a kako bolje odvući misli od aktualne pandemije nego slasticama .

Naime , pod stručnim vodstvom NutriCENTAR tima, Anita je izvela prava remek djela u 5 ZDRAVIH deserata.

“Ne smiješ jesti slatko ako želiš biti fit i zdrav!” – NEISTINA

“Zdrave namirnice su skupe!”- NEISTINA

“Zdravi desert je kompliciran za izradu !”-NEISTINA

Izdvojili smo samo neke u nizu neistina i predrasuda o zdravim slatkišima, a u ovom projektu smo ih ujedno i sve razbili i razotkrili.

 

 

Desert privjenac bila je Riža na mlijeku. Baza je spoj koji se proteže još od naših baka – riža i mlijeko, a za dobar balans ovu energetski gustu strukturu obogatili smo antioksidansima iz tamne čokolade i šumskog voća.

 

 

 

 

 

 

 

Pečene jabuke sa cimetom i bademima bile su druga po redu majstorija naše @slagalicaokusa. Na taj recept smo se odlučili kako bismo istakli važnost konzumacije jabuke koja sadrži više od 10% preporučene dnevne količine vlakana . U kompletnom receptu namjenjenom za 4 osobe sirovih namirnica ima 775kcal.

PROTEINA 6,42%

MASTI 37,71%

UGLJIKOHIDRATA 55.8

 

 

 

 

 

CHIA PUDING neizostavan je u prehrani sportaša i rekreativaca, idealan za dijabetičare i za svakoga tko se voli pošteno zasladiti bez grižnje savjesti. Zato smo ga odlučili izdvojiti u ovom projektu.

Ovim obrokom unijet ćete čak više od polovine preporučenog dnevnog unosa KALCIJA, te 16% preporučene dnevne količine ŽELJEZA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TORTA OD MRKVE izazvala je najveći interes , mnogi su se iskušali u izradi iste iznenađeni kalorijskom vrijednosti cijele torte koja iznosi 28o kcal po komadu torte. Idealno se uklopila u uskršnju trpezu , a jednostavna je za pripremu za bilo koju prigodu i bez prigode , zašto ne ?! 🙂

 

I posljednja izvedba bila je  SMOOTHIE . Idealan kao međuobrok , sastavni je dio naših jelovnika, a Anita je zaista napravila majstoriju od banane, špinata, kivija, jabuke, celera, oraha i biljnog mlijeka.

 

Naš inbox je pretrpan , klijenti prezadovoljni jer sad znaju koliko nutrijenata svaki naš recept sadrži. Uspjeli smo razbiti predrasude o zdravim slasticama i smatramo ovaj projekt više nego uspješnim! Za detaljne recepte iz ove radionice posjetite naš instagram profil gdje se sve odvijalo .

Do slijedećeg druženja:)