U vrijeme društvene izoliranosti NutriCENTAR tim u suradnji sa Anitom Markić ,content creatorom (na instagramu poznatijom kao @slagalicaokusa ),radio je virtualnu radionicu. Projekt “My FIVE to SURVIVE” podrazumjevao je 5 nutricionističkih recepata, a kako bolje odvući misli od aktualne pandemije nego slasticama .
Naime , pod stručnim vodstvom NutriCENTAR tima, Anita je izvela prava remek djela u 5 ZDRAVIH deserata.
“Ne smiješ jesti slatko ako želiš biti fit i zdrav!” – NEISTINA
“Zdrave namirnice su skupe!”- NEISTINA
“Zdravi desert je kompliciran za izradu !”-NEISTINA
Izdvojili smo samo neke u nizu neistina i predrasuda o zdravim slatkišima, a u ovom projektu smo ih ujedno i sve razbili i razotkrili.
Desert privjenac bila je Riža na mlijeku. Baza je spoj koji se proteže još od naših baka – riža i mlijeko, a za dobar balans ovu energetski gustu strukturu obogatili smo antioksidansima iz tamne čokolade i šumskog voća.
Pečene jabuke sa cimetom i bademima bile su druga po redu majstorija naše @slagalicaokusa. Na taj recept smo se odlučili kako bismo istakli važnost konzumacije jabuke koja sadrži više od 10% preporučene dnevne količine vlakana . U kompletnom receptu namjenjenom za 4 osobe sirovih namirnica ima 775kcal.
PROTEINA 6,42%
MASTI 37,71%
UGLJIKOHIDRATA 55.8
CHIA PUDING neizostavan je u prehrani sportaša i rekreativaca, idealan za dijabetičare i za svakoga tko se voli pošteno zasladiti bez grižnje savjesti. Zato smo ga odlučili izdvojiti u ovom projektu.
Ovim obrokom unijet ćete čak više od polovine preporučenog dnevnog unosa KALCIJA, te 16% preporučene dnevne količine ŽELJEZA.
TORTA OD MRKVE izazvala je najveći interes , mnogi su se iskušali u izradi iste iznenađeni kalorijskom vrijednosti cijele torte koja iznosi 28o kcal po komadu torte. Idealno se uklopila u uskršnju trpezu , a jednostavna je za pripremu za bilo koju prigodu i bez prigode , zašto ne ?! 🙂
I posljednja izvedba bila je SMOOTHIE . Idealan kao međuobrok , sastavni je dio naših jelovnika, a Anita je zaista napravila majstoriju od banane, špinata, kivija, jabuke, celera, oraha i biljnog mlijeka.
Naš inbox je pretrpan , klijenti prezadovoljni jer sad znaju koliko nutrijenata svaki naš recept sadrži. Uspjeli smo razbiti predrasude o zdravim slasticama i smatramo ovaj projekt više nego uspješnim! Za detaljne recepte iz ove radionice posjetite naš instagram profil gdje se sve odvijalo .
Do slijedećeg druženja:)